8 maj 2018
19:00

Hvetlanda GIF 2 9-m

Referat: Hjältevads Mariannelunds IS 9-m - Hvetlanda GIF ...

Äntligen fick vi spela premiär i årets P16-serie. Solen värmde likt den bästa sommardagen över Hjältemon. Till matchen valde vi att låta alla friska vara med i truppen, spelsugna som alla var.
Inledningsvis böljade spelet fram och tillbaka då vi lite enkelt bjöd Hvetlanda på avslut. Redan i matchens 3:e minut spelar Gustav en riktigt fin djupledsboll på Marc som med fart avslutar precis utanför. Hvetlanda lyckas skapa några halvfarliga chanser genom hörnor och frisparkar. Vi visar inledningsvis upp ett bra passningsspel där vi, precis som planerat, använder oss utav kanterna. I 7:e matchminuten avslutar Hadi strax utanför efter ett fint anfall.
Den 14:e matchminuten börjar med ett fantastiskt fint väggspel på mitten mellan William och Axel, där William tar sig igenom och avslutar på mål. Hvetlanda kontrar och vi är inte riktigt med i omställningen, som resulterar i ett ledningsmål för bortalaget. Kändes lite onödigt och oväntat då vi tagit över matchen. Men vi fortsätter med ett fint och rörligt anfallsspel, skapar flera chanser. Bra presspel högt upp i plan och erövrar boll tidigt. Emil avslut i burgaveln i 26:e efter fint förarbete av Benjamin. I 29:e minuten bygger vi upp ett mycket fint anfall på högerkanten, fin boll ut till Marc som slår inlägg, Hadi tar ner bollen och spelar snett bakåt till Benjamin som trycker in kvitteringen. Innan halvtid låter vi Marc vila lite och plockar in Noa i 33:e minuten. I halvtid gör vi flera byten, Gideon ersätter Gustav på högerbacken, Noa ersätter Admir på vänsterbacken och Marc tillbaka på höger yttermittfält.
Redan i 47:e minuten tar vi ledningen då Mustafa rinner igenom och avslutar behärskat i målvaktens vänstra hörn. I 54:e minuten ökar vi på ledningen genom Hadi efter fint framspel av Mustafa. Andra halvlek kontrolleras sedan fullt ut och med lite tur/bättre fokus kunde vi ökad på segermarginalen med 3-4 mål. I mitten på andra halvlek gör vi ytterligare byten, Adrian ersätter Emil, Gabriel ersätter Hadi. Dessutom kommer Admir och Gustav tillbaka på sina ytterbackar, Emil byter med Marc, Hadi med Mustafa, Marc med Axel. Känns skönt med en betryggande seger i premiären och att alla fick speltid.
Totalt sett en mycket fin insats från hela laget, där William på ny mittbacksposition gjorde starkast avtryck, tillsammans med Benjamin och Mustafa.